LOW CARBON FUEL, LOW  EMISSION FUEL,

               CLEAN FUEL, ALTERNATIVE FUEL,              ENERGIA ÁTMENETI ÜZEMANYAG,

  ÖKO CÍMKÉS ÜZEMANYAG KATEGÓRIA,

   TISZTA ENERGIA, NEXT GENERATION EU

BIOFRIENDLY GREEN PLUS HÍREK                                                nyelv választás

English - 中文 - Português Español -  Български - Deutsch - Français - Magyar - Italiano  - Српски-Hrvatska - Polska - Român- Pусский -  Shqipe - Slovenski - Suomen - Türkçe - 台湾 -  Українська  

CO, CO2, NOx, SOx, PMx, HC, THC, VOC,

O3, K Opacitás füst csökkentő hatóanyag,

emisszió csökkentő folyékony égéskatalizátor

SZMOGCSÖKKENTŐ, SZÉNLÁBNYOM CSÖKKENTŐ

 

Green Plus Fuel formula - emissziocsokkento folyekony egeskatalizator - premium uzemanyag hatoanyag

         Pályázat CO2 csökkentési jövedelemre

                   EUROPEAN GREEN DEAL

               ÖKO CÍMKÉS ÜZEMANYAGGAL

ENSZ Energia Átmeneti Üzemanyag Világprogram a Fenntartható Fejlődési Célok hatékonyabb teljesítéséért

Pályázati időszak: 2020.12.12-től 2030.12.12-ig

 

az ENSZ UNFCCC Éghajlatváltozási keretegyezménye, az üvegházhatást okozó gázok globális csökkentésére elfogadott Párizsi Klímamegállapodás 1995. December 12-én létrejött 5. évfordulója napján megnyitott

 

PÁLYÁZAT CÉLJA    PÁLYÁZAT MENETE    PÁLYÁZATI TÁMOGATÁS      PÁLYÁZATI SEGÉDANYAGOK

 

 

 A PÁLYÁZATi SEGÉDANYAGOK

 

A Felismerési Projekt a szén-dioxid csökkentés arányos ellenőri díjakhoz és az ellenőrök munkájához szakmai szóbeli és írásbeli segítséget is nyújt.

 

Az Energia Átmeneti Üzemanyag felhasználás ellenőrzéséért a felhasznált energia / üzemanyag tényleges Energia Átmeneti Üzemanyagra feljavításáért és folytonosság igazolásért a minősítéshez tartozó és a megbízási díjban megadott 7 % CO2 csökkentési ellenérték tartozik.

 

A pályázatban az ellenőrzési díjon felül kérelmezett -  a 7%-on felüli CO2csökkentés után járó - kifizetéshez, elegendő a Pályázó eddigi kimutatását csatolni, mely tartalmazza az összehasonlítást

az előző időszak üzemanyag felhasználási és az Energia Átmeneti Üzemanyag használatú időszak adatait

Indoklásként

- a vásárlásból felhasznált üzemanyag liter mennyiségek

- ehhez az elhasznált üzemanyag mennyiséghez tartozó teljesítmény paraméterek

 

 

Teljesítmény paraméterek 1

Itt adhatja meg, hogy az energiafelhasználás milyen ágazati munka vagy az ágazatán belül milyen munka kiváltására szolgált (például fúrás, hőtermelés, áramtermelés, bányászat, kitermelés, szállítás, mezőgazdasági tevékenység, stb.), melyhez tartozó mértékegységgel párosítja az üzemanyag felhasználást. (leggyakoribb a liter/hektár/üzemóra vagy a liter/100 km/tonna a liter/mélység/átmérő).

A régi liter/100 km vagy liter/üzemóra egységek kimutatása nem elegendő, mert ezekhez tartoznak terhelési jellemzők, mely alapján a kisebbnek tűnő liter/100 km adat sokkal több fogyasztású is lehet a terhelési jellemzők társításával.

Példával egyszerűen:

 egy futárszolgálatnál számít a kiszállítási idő,  mint gyorsasági terhelési tényező, az adott jármű, ha ugyanannyi üzemanyaggal rövidebb idő alatt ér célba, akkor a rövidebb idő és a standard idő közti eltérés az üzemanyag megtakarítás.

 

Teljesítmény paraméretek 2

Technológia váltás  a 7% CO2 csökkentési megbízási díjon felüli értékelésben

Ha a mérési-összehasonlítási időn belül volt olyan tevékenység, eszközváltás, melynek a CO2 kibocsátás az alkalmazott másik technológia és vagy eszköz révén is megvalósult, akkor külön kell értékelni ezeket és az Energia Átmeneti Üzemanyag felhasználásból eredő javulásokat, hogy az értékelésben kizárólag az Energia Átmeneti Üzemanyag felhasználásból eredő energiahatékonyság és CO2 kibocsátás csökkentés javulás különdíjazása valósuljon meg és ne legyen támadható a kimutatás és kifizetés.

 

további táblázatokat hamarosan feltöltjük az oldalra

Egyszerűsített kimutatás táblázat

 

Amenyiben kapacitáshiány vagy humánerősforrás hiány vagy szakmai nehézségei támadnak, kezdje összeírni, mikor, mennyit használtak fel a tankolt üzemanyagból.

Green Plus használati segédlap - egyszerűsített táblázat

 

Ha úgy érzi a Megbízási díj szerződést aláíró ellenőr, hogy kúlső segítséget is igénybe venne, természetesen ebben is támogatja a Felismerési Projekt,

 

megrendelésre végzett üzemanyag tesztkontroll

 

a költségek csökkentése érdekében, előbb kérjük, hogy nézzen rá ezen az oldalon található segédanyagokra és információkra.

 

Bővített kimutatási táblázat

Tovább bővített kimutatási táblázat

EUR LEX iránymutatások mérésekhez

 

Legalább 3 fő jellemzőt adjon meg, ha a 7%-on felüli kimutatást szeretné elvégezni

 

1.

tüzelőanyag felhasználás  éves vagy pályázatban szerződött mennyisége előző azonos hosszúságú időszak, ETF azonos hosszúságú időszakkal

 

2.

égető jellemző munkájának mértékegysége (kw/óra, vagy liter/ km vagy l/üzemóra és teljesítménye

 

3.

leginkább CO2 kibocsátást / tüzelőanyag felhasználást befolyásoló tényező

 

Az energiafogyasztást

 

- hasznos és

- nem hasznos,

 

- céges és

- magán használatú osztályozásokba is teheti.

 

A terhelési jellemzőket és értékelési szempontokat az általunk ismert és kilistázott több mint 600 paraméter közül,

az Önök által végzett  tevékenységre legjellemzőbbekkel kezdje, igény és bizonyítási kényszertől függően terjessze nagyobb számúra.

A szerződéses időszak összehasonlítása azonban nem igényli ugyanazokat a részletes összehasonlításokat, mint egy protokoll teszt, mely a lehetséges mérhető és azonosítható valamennyi tényezőt számításba veszi.

 

üzemanyag fogyasztás több mint 600 paraméter befolyásolja

 

 

Teljesítmény paraméterek 3

 

Meteorológiai paraméterek

 

10 - 20 -30 - 40 - 50 évvel ezelőtt, az energetikai, üzemanyag felhasználási adatokat sokkal egyszerűbb volt összehasonlítani, mint a felgyorsult klímaváltozás és globális felmelegedés idejében.

 

Először az évszak jellemzők tűntek el, majd a hőmérséklet, páratartalom és légnyomás ingadozások lettek olyan ingadozóak és gyakoriak, hogy ma már alig van összehasonlításra alkalmas egymás utáni nap 1 héten, ami alapján egy energiaforrás valamilyen fokú javulását, romlását becsülettel jól össze lehet hasonlítani hétköznapi módszerekkel, eltekintve az utóbbi évek üzemanyag biotartalom részarány növelésétől, mely jelentős energiaveszteségeket, megnőtt üzemanyag fogyasztásokat és gyakoribb meghibásodásokat okozott.

 

Javasoljuk, hogy a napi meteorológiai szélsőségeket és havi átlagokat jegyezzék, rögzítsék.

 

Ha tudnak szél adatokat szerezni saját méréssel vagy lekérdezni a pillanatnyi időjárási szolgáltatóktól, abban sok esetben  a legnagyobb segítségre vannak a cég / intézmény / vállalkozás számára,. mivel az általános üzemanyag felhasználás erős szél, viharos szél hatására a korábbi átlag 2-3 szorosára is növekedhet.

 

Visszakereshető régebbi napok, hetek, hónapok, évek, évtizedek időjárása is

- a www.met.hu országos meteorológiai szolgálat honlapján a Magyarország éghajlata résznél a főbb csapadék, hőmérséklet és szélsőségek ábrája, grafikája

- https://www.meteoblue.com/hu/id%C5%91j%C3%A1r%C3%A1s/archive/yearcomparison/szeksz%C3%A1rd_magyarorsz%C3%A1g_3044760  összehasonlítások végezhetők szintén archív adatokkal itt és más időjárás archívumokban

 

Gördülési - tapadási ellenállások egy része szintén a meteorológiai adatokból is következtethető, ha nincs lehetőség az adatok mérésére (hó, jég, sár) a csapadék és hőmérsékleti adatok segítségével.

 

 

Amit a sofőrön / gépkezelőn kívül más nem lát

 

Még léteznek vállalatok, ahol nincs energia követési rendszer kialakítva, nincs üzemanyag nyomkövetés, nincs üzemanyag elszámolás, üzemanyag vagyon őrzés, illetve, ha van bármilyen szintű, akkor azt szándékosan vagy kapacitás hiány miatt nem figyeli senki. Gyakori az a tévhit is, hogy a pilóták, járművezetők, gépkezelők keze és lába határozza meg, mennyi az üzemanyag fogyasztás. Ma már gyakorlatilag az érintéstől,  mozgástól, fényváltozástól, hőmérséklet változástól, gáz és szagváltozástól kezdódve mindent lehet mérni, besorolni, feldolgozni és adott esetben a vezetőség és vagy a pilóta elé tárni. Számít, mit gondol és milyen gyosan gondol,  cselekszik egy gépkezelő adott pillanatban vagy munkafolyamatban, mennyire nyomasztják, vagy stresszelik a munkahelyi, otthoni, forgalmi szituációk, milyen gyorsan tud reagéálni és higgadttá válni.

 

 

Minden mérhető, nézhető, amit a GDPR nem tilt, vagy amire a tiltás alatt engedély szerezhető.

Hogy ezekből az alkoholszint, a vérnyomás, a gyakori fékpedál használat, az ECO és HIGH motordinamikai parancsok érdekesek és meghatározóak bizonyos munkakörnyezetben, azt a Pályázónak kell eldöntenie, de minden mellékessé válhat az összehasonlítás során, vagy hátrébb sorolódhat, ha a főbb motorjellemzőket képesek kiszűrni és visszakereshető adatként is prezentálni.

 

 

A Traffilog és 3B diagnosztikai feketedoboz rendszerek a hajtásláncokat és a motortehelés jellemzőket is képesek ismertetni az arra jogosultakkal, így a több mint 600 befolyásoló tényező jelentősen redukálható és mellkékes, ki vezeti a járművet, ki kezeli a gépet, a terhelési adatok szerint rendelhető egymás mellé az üzemanyag fogyasztás és a hozzá kapcsolható motorterhelés.

 

 

A másodpercenkénti motorterhelés jellemző a legtöbb terhelési adat összegyűjtője, vele a legegyszerűbb az adtatok követése és összehasonlítása

 

 

A Green Plus Csoport foglalkozik sofőroktatással, üzemanyag tesztelésekkel, üzemanyag fogyasztás mérésekkel és összehasonlításokkal is, de minden esetben elsődlegesen a külső diagnosztikai egységek beépítését javasolja a saját munkakörülmények és munkafeladatok megkönnyítése és a munkahelyi bizalmi egyensúly helyreállítása érdekében a gyárilag már kijelzett adatok kiegészítésére és pontosítására.

 

FMS, CAN BUS

 

Egyre több eszköz, gép, jármű rendelkezik motordiagnosztikai, járműdiagnosztikai, személydiagnosztikai adatokkal, memória tárloással, melyek elsődlegesen az FMS és CAN BUS jelekből nyerhetők ki, másodlagosan a komfort szolgáltatásokhoz utólag felszerelt  szenzorok, érzékelők, szondák, jeladók segítségével. A gyártók egy részét ezeknek az adatoknak a műszerfalon is megjelenítik, más részét fizetős szolgáltatás ellenében rendelkezésre bocsátják, és van egy harmadik adathalmaz, amit saját fejlesztéseikhez és a szervizekben használt frissítések és távoli frissítések gyakorlása során belső információként használnak.

 

 

Ilyen a vezetési stílus, viselkedés, amit már okos rendszerek, mesterséges intelligencia is segít, ezáltal a motorvezérlés frissítéseket távolról, az általános jármű / gép használatra és ehhez idomítva is, beállítási módosításokat hajtanak, hajthatnak végre a munkakeszköz gépgyárából. Ezt képesek párosítani a geo koordinációs vezetési tippekkel, ami az energiahatékonyságban segít, a kávéscsésze a pihenőidő és koncentráció frissítését javasolja, és így tovább.

 

 

Ha valóban reálisan akarunk gazdálkodni ezekkel az adatokkal, akkor szükséges külső szolgáltató bevonása, független és loggolható adatok riportozására, archiválására ( sok olyan adat van, amit képes az FMS és CAN BUS rendszer figyelni, de azok csak minimális része tárolódik, tehát nem minden adat visszakereshető, ezeket külső szervezern kell tárolni).

 

Van GPS-ünk

2021-ben, még sajnálatos módon vannak olyan cégek, melyek vezetői abban a tudatban viszik a céget, hogy egy GPS  már mindenre megoldás. A nyomkövető egy olcsón beszerezhető és jó eszköz, gyorsan beépíthető, havi díja a szolgáltatás kiterjesztésétől függően emelkedik. Egy ilyen eszköz használatából kiindulva 5 euro és 50-100 000 euro felszereltségú is lehet egy olyan párosítás, amelyhez GPS egység tartozik. tehát a GPS egység melletti egyéb adatok gyakorisága és mennysége határozza meg a havidíjat és az ezekből kinyerhetpő kevesebb vagy több és pontosabb információt.

 

Számos nagy és kicsi cég foglalkozik GPS fejlesztésekkel, ami már nem egyszerúen a jármű pozícióját képes figyelni, archiválni, hanem komoly diagnosztikai adattárolásra, feldolgozásra, összehasonlításra is képes, gyakorlatilag a megrendelő igénye szerinti összeállításban és egyszerűsítésben vagy bonyolultságban, kinézetben és komfort szolgáltatásokban.

 

Az Energia Átmeneti Üzemanyag Világprogram felismerés Projektjében a terhelés adatokra fókuszáljunk, mert az energia megtakarítás, üzemanyag fogyasztás csökkenés nem ugyanaz, mint amit elsőre egy adatsor vagy grafikon mutat.

 

Itt jön képbe a melyik a nehezebb az 1 kg vas vagy az 1 kg toll képlet.

 

MIKOR VOLT CO2 KIBOCSÁTÁS CSÖKKENÉS, TAVALY VAGY AZ IDÉN:

 

MIHEZ KÉPEST

 

A Felismerés Projekt lényege, hogy nem papír és fiók adatokra támaszkodva kell eredményt mutatni, hanem a valóságos energia felhasználást kell összehasonlítani a valóságos ehhez szükséges teljesített munkafeladatokkal.

 

Ha több a munkafeladat, az nagyobb energiaigényű, tehát 10%-kal több muinkafeladat teljesítése esetén, ha nem változott az energiafelhasználás, nem nőtt az üzemanyag fogyasztás, akkor a Pályázó 10%-os CO2 kibocsátás csökkentést teljesített és a vállalkozás / intézmény  / vállalat, megtakarított 10% üzemanyag mennyiséget illetve annak az árát is.. Ez sok vagy kevés, az nézőpont kérdése, de amikor egy -egy alkamazottat a nyerségek elmaradása és vagy a költsége növekedése miatt kell elbocsátani, akkor a 10% üzemanyag felhasználás csökkenésből megmaradó összegek, vajon mennyi munkatárs éves bérének a díja?

 

Ugyanez a szisztéma a nehezebb időjárási körülmények, nehezebb talajadottságok, nagyobb tonna szállítás, több utas szállítás, mélyebb fúrás, több útkanyar, több sínfeszülés, több felszállás, nagyobb sebességű kitárazás, ömlesztés, stb esetén.

 

Ha 13 %-kal több az üzemanyag felhasználás és 3%-kal több terhelés mellett ennyi, akkor

 

 

Könnyebb mérni más eszközöket, mint a mienket

 

A mezőgazdaság szerint, a kamiont könnyebb mérni, a szállítási vállalat szerint a traktort könnyebb mérni,  a repülősök szerint a hajót konnyebb mérni, a hajósok szerint a repülőt konnyebb mérni, a kazánosok szerint, a mozdonyt könnyebb mérni, a fúróvállalat szerint az erőműben könnyebb mérni, a taxisok szerint a buszokat könnyebb mérni, és a sornak nincs vége, két dolog hiányzik, a megfelelő műszerezettség és adatfeldolgozás.

 

A Felismerési Projekt ezeket a réseket segít betömni, még akkor is, ha egy cég vezetése azon a véleményen van, hogy

MINDIG MINDEN UGYANAZ

tehát pofon egyszerúen össze is hasonlítható

 

Amikor azt gondolja egy ügyvezető, tulajdonos, műszaki vezető, hogy minden ugyanaz, tehát könnyű lesz az összehasonlítás, akkor először azt kell megvizsgálniuk, hogyy miért vannak akkor változó energiafelhasználások, üzemanyag fogyasztások. Ebben segítenek a monitoring, biztonsági vagyonvédelmi, nyomkövető, üzemanyag fogyasztást figyelő, üzemanyag szint figyelő és diagnosztikia rendszerek, azonosító rendszerek, üzemanyag fogyasztást befolyásoló ténmyezőket mérő rendszerek.

 

kamion kombájn busz traktor dízel és Eco-Öko címkés üzemanyag

Segítségül néhány, a teljesség igénye nélkül, csak bemutatásra, a többi a megadott linkeken a megadott részletességgel,

melyek keresztezéséből kiderül, hogy miért nem mindig annyi az annyi, tehát érdemes segéd mérőeszközökkel is védeni a céget / intézményt, vállalatot.

 

Üzemanyag tényezők

 

- tankolt üzemanyag szabványértéke,

- tankolt üzemanyag szabványtól eltérő százalékos értéke

- tankolt üzemanyag frissessége,

- azonos beszállítású üzemanyag,

- azonos finomítási eljárásban részesült üzemanyag,

- azonos extra komponesekkel felszerelt üzemanyag,

- azonos szállító és forgalmazó által adott  és Pályázó által így felhasznált üzemanyag

- azonos kalibrálással fejtett és kitárolt üzemanyag

- azonos kalibrálású töltőpisztolyból tankolt üzemanyag,

- azonos hőfokra átszámolt üzemanyag mennyiség

- azonos üzemanyag tartalom arányú üzemanyag

- azonos nem üzemanyag tartalom arányú üzemanyag

- azonos hőstressznek kitett üzemanyag

- azonos légnyomás stressznek kitett üzemanyag

- azonos párastressznek kitett üzemanyag

- azonos eszközbe betankolt üzemanyag

- azonos betankolási és beérkezési mennyiségű üzemanyag

- azonos kattanási fokozatú, azonos üzemanyag nyomási tankolás

- azonos habosodási teletankolás ellenőrzéssel végzett tankolás

- azonos minőségű és gyártású AdBlue tankolás és használat

 

Gördülés, feszülés, úszás, lebegés, menetellenállások

 

- kanyarok száma, szöge, tengerszint feletti magassága és emelkedés, lejtés geo tagos szöge

 

kerék és gumi darabszám, szárnyszélesség és darabszám, fúróvastagság, közetkeménység, kapott hullámmagasság és hullámképző szélesség,

 

azonos-e, változik vagy változtathatja -e valaki vagy valami?

- vontatmány darabszáma, fajtája, felépítménye, rakománya, magassága, súlya, nedvességtartalma

- vontatmány leakasztható-e,  mindig vontatott-e

- vontatmány vagy felépítmény munkaideje és a munkához való elszállítás ideje, energia felhasználása

- vontatmány, felépítmény fordulási ellenállása és a fordulások ideje, száma, mértéke, kilengési ellenenenergiája

- vontatmány kiterjedése és ehhez tartozó húzó-toló energia felhasználása

- eszköz és vagy a vontatmány merülési mélysége

- eszköz és vagy a vontatmány merülési mélységekben külön mélységi tartományokra adott toló-húőzó energia felhasználása és ezekben  eltöltött ideje

- tapadási felület simasága,  gumifelület barázda mélysége, vízfolyam és levegő sűrűsége,.talaj/kőzet változások szintje, méylsége

- felni fajtája,

- gumi fajtája,

- guminyomás,

- használt és mozgatható tengelyek, kereke száma,. használati ideje, helye, hordott terhe,

- talajkeménység, talajlazaság,

- talajegyenetlenség,

- talajsíkosság, tapadás, nyálka, pocsolyák, ingoványok száma

- talajszennyezettség (por, hó, sár mélység)

- útminőség, útburokolat fajtája,

- útvonalak azonossága,

- munkaterületre kivonulások ideje, száma

- forgalmi tényezők azonossága,

- eszközhasználati idő napszak, óra azonossága,

- szélsebességek, szélirányok, turbulenciák azonossága,

- állítható és szerehető légterelők iránya, száma,

- légszűrők álllapota, üzemszerű vagy szándékos tömítettsége,

- állítható járműmagasság geo tagos adatfeldolgozású szintje,

- állatható vontató első és hátsótengely szint azonosságok

- intarder, retarder használat,

- lejtőn és emelkedőn való fékezések és gyorsítások,

-.levegőfeltöltési idők,

- alapjáratnak gondolt, de megemelt fordulatszámok,

- klíma és állófűtés használat,

- azonos feltekert ablakok és zárt ajtók meletti azonos klíma és állófűtés használat

- vontatmány hossza, szélessége, magassága, súlya, energia és levegőellátása, olajnyomás és levegőnyomás ellátása

- hajtásláncok optimális és attól eltérő darabszáma, százaléka

- tempomat használat és a tempomat használatban használt gázpedálhasználat ereje, száma

- eszközhasználati időnyomás, gyorsasági teljesítnmény kényszer (időjárás, forgalom, pihenőidő, határátkelés, komp elérés, stb.)

- azonos alapjáratri és várakozási idők és fordulatszámok

- gazdaságios vezetés, lejtőn, emelkedőn átgurulás, túlgurulás,

- azonos követési távolságtartás,

- kitérők néküli "A" pontból "B" pontba jutás azonosság

 

-

 

 

 

Green Plus Fuel formula
- emissziocsokkento folyekony egeskatalizator
- premium uzemanyag
hatoanyag Green Plus okosadagoló rendszer ENSZ ECO Energia Átmeneti Üzemanyag használati igazoláshoz

 

 

Green Plus Fuel

Green Plus-ról

Webáruház Eredmények Üzemanyag fogyasztás teszt szolgáltatás Karrier

 

 

 

 

Megoldások egy Zöldebb Bolygóért

A Green Plus a tüzelőanyagok égéskatalizátora

- kézi adagolás

   vagy automamata okosadagoló diagnosztikai    monitoring, telemetikai kontroll rendszer

   (fekete doboz)

-Üzemanyag feljavító
- Hogyan mûködik?
- Hogyan használom?

-
Gyakori kérdések
-
Egészségügyi
és    műszaki
  
biztonsági adatok

-
Kisgépek, motorok
-
autó
-
Busz
-
Kamion
-
Mezőgazdasági
és bányagépek

-
Vonat
-
Hajózás
-
Rakéta és JET

-
Finomítók, benzinkutak  AGIPPETROLINA PLATINUM+

 

- Bio üzemanyagok
-
Diesel
-
Benzin
-
Szén                 okosadagoló szénerőművekhez

 

Gáz

- Vásárlás

-
Elérhetõség

-
Biofriendly-rõl
-
Biofriendly Csoport
-
Biofriendly Blogt

- Hírek

 

- Green Plus Fuel a Facebookon

 

  

 

 

VIDEÓK

Equador video   Guadalajara video 1 video 2

 

    
   

Biofriendly the World Standard in Green Fuel Solutions

 

               VISSZA  A  PÁLYÁZATI  FŐOLDALRA

 

 

 

Szénlábnyom csökentésének fontossága életbevágó. A 2030-ig tervezhető karbon büdzsé nagyságrendileg 300 Gigatonna széndioxid kibocsátást enged meg a másfél fokos globális hőmérséklet emelkedés utáni plusz fél fok szinten tartásáig, ugyanakkor a fosszuolis (olaj, szén, gáz) készletek eladásának és vásárlásának igénye 2700 Gigatonna.

 
 
 
 
 

Sitemap

Copyright 1997-2021 Biofriendly Corporation

ENSZ felismerési project