LOW CARBON FUEL, LOW  EMISSION FUEL,

               CLEAN FUEL, ALTERNATIVE FUEL,              ENERGIA ÁTMENETI ÜZEMANYAG,

  ÖKO CÍMKÉS ÜZEMANYAG KATEGÓRIA,

   TISZTA ENERGIA, NEXT GENERATION EU

BIOFRIENDLY GREEN PLUS HÍREK                                                nyelv választás

English - 中文 - Português Español -  Български - Deutsch - Français - Magyar - Italiano  - Српски-Hrvatska - Polska - Român- Pусский -  Shqipe - Slovenski - Suomen - Türkçe - 台湾 -  Українська  

CO, CO2, NOx, SOx, PMx, HC, THC, VOC,

O3, K Opacitás füst csökkentő hatóanyag,

emisszió csökkentő folyékony égéskatalizátor

SZMOGCSÖKKENTŐ, SZÉNLÁBNYOM CSÖKKENTŐ

 

Green Plus Fuel formula - emissziocsokkento folyekony egeskatalizator - premium uzemanyag hatoanyag

         Pályázat CO2 csökkentési jövedelemre

                   EUROPEAN GREEN DEAL

               ÖKO CÍMKÉS ÜZEMANYAGGAL

ENSZ Energia Átmeneti Üzemanyag Világprogram a Fenntartható Fejlődési Célok hatékonyabb teljesítéséért

Pályázat megnyitása: 2020.12.12-től

 

az ENSZ UNFCCC Éghajlatváltozási keretegyezménye, az üvegházhatást okozó gázok globális csökkentésére elfogadott Párizsi Klímamegállapodás 1995. December 12-én létrejött 5. évfordulója napján

 

PÁLYÁZAT CÉLJA    PÁLYÁZAT MENETE     PÁLYÁZATI TÁMOGATÁS      PÁLYÁZATI SEGÉDANYAGOK

 

 

 A PÁLYÁZAT MENETE

 

Pályázat a megnyitástól a pályázati kiírás lezárásig tart és még 2 évig, célzottan 2030. december 12-ig.

Pályázhat: természetes (magán) személy és vagy jogi személy, vállalat, vállalkozás, intézmény és azok alkalmazottja

Pályázati feltétel:

- Pályázó cégének érvényes adószáma és bejelentett telephelycíme (akár magyarországi is, ország megkötés nélkül)

- ECO címkés Energia Átmeneti üzemanyag használat elindítása vagy folytatása

- ECO címkés Energia Átmeneti Üzemanyag használat igazolása és ellenőrzése

 

   Gyorsított pályázat az elkésett cselekvések okán kialakult klímavészhelyzet sürgetése miatt

    

                Szerződés - Pályázóval

            +  Szerződés - Pályázó cégével

            +  Megrendelés - ETF üzemanyaggá javítása a meglévő üzemanyagoknak

            =  ETF CO2 fizetés a Pályázó részére  + azonnal és folytatólagos teljesítmény arányos kifizetések

            =  Megtakarítások és versenyképeség javulás a cég részére

 

Pályázati feltétel

Fosszilis vagy bioüzemanyag használat, érvényes adószám, hiánytalanul kitöltött és aláírt megbízási szerződés, ETF minősítés megszerzése az ETF megrendelés és ETF használat teljesítésével.

 

ETF = Energy Transition Fuel = Energia Átmeneti Üzemanyag

 

bármely szabványos üzemanyag, mely a 2020-2030 szabvány kategória szerinti ENSZ ECO – ÖKO Címkés tanúsítványt biztosító Biofriendly Green Plus® Környezetbarát folyékony égéskatalizátort hitelesen igazoltan és az előírt szabvány szerint tartalmazza.

 

 

1. Felhasználandó üzemanyagokhoz  a Pályázó és vagy cége és vagy munkahelye beszerzi a környezetbarát öko címkés Green Plus üzemanyag terméketm, hogy az álatala használt üzemanyagok ENSZ minősített ECO-ÖKO címkés  Energia Átmeneti Üzemanyaggá minősülhessenek.

 

2. Pályázó ellenőrzi és visszaigazolja, hogy a felhasználandó üzemanyagaikat feljavították ezzel az ETF komponessel

 

3. Ezért a Pályázó az alap szén-dioxid csökkentési díjat kapja, ami az eltüzelt üzemanyag liter szorozva az üzemanyaghoz tartozó CO2 csökkentési index számával (lásd lejjebb, 1 liter gázolaj esetén 1,848 Ft + áfa számla ellenében vagy az 1,848 Ft, 100 000 liter gázolajnál 184 800 Ft és így tovább literenként, + áfa számla ellenében  vagy megbízási díjas bérszámfejtett összege, amiből a járulékok a kifizetés előtt levonásra és az ország szerinti  adózási hivatal felé, Magyarországon a NAV felé befizetésre kerülnek)

 

Ha a Pályázó kimutatásokat készít a 7%-nál nagyobb arányú üzemanyag megtakarításról az Energia Átmeneti Üzemanyag használati időben, akkor a 7% feletti szén-dioxid szorzós üzemanyag litereket, amelyeket elégettek, hasonló módon bérszámfejtve vagy számlázottan + áfa összeggel kapja meg, például 10%-os üzemanyag megtakarítás 10% CO2 elszámolással a 7%-os 1,8 Ft helyett már 2,64 Ft-ot ér üzemanyag literenként és így tovább a megadott képlet alapján.

 

CF = ETF liter x CO2 kg x (RQF%/10)

 

Egyszerűen, amennyi az éves üzemanyag felhasználás, például 100 000 liter, ha 10%-kal csökken, akkor

100 000 * 2,64* (10/10)= 264 000 Ft jár az ellenőr személynek + áfa, ha számlás és 264 000 Ft értékből járulékokkal csökkentve , ha nem számlás, hanem magánszemélyes megbízási díjas szerződéses kifizetés..

 

- a külső források melletti egyéb, a Felismerési Priojektet támogatók támogatási összegének függvényében és a Green Plus Csoport megítélésének függvényében (milyen erőfeszítéseket és mekkora - honna hová jutó - eredményekkel ér el a Pályázó) akár az ellenőri díj mellé is és a 7%-os CO2 sökkentés túlteljesítéséért is további támogatás adható a Pályázó részére

 

Az egyszerűsített pályázatot benyújtani jogosult a számlaképes vagy nem számlaképes, de érvényes adószámmal rendelkező magánszemély Pályázó, és vagy Pályázóhoz tartozó, CO2 kibocsátó tüzelőanyag fogyasztó számlaképes vagy nem számlaképes adószámmal rendelkező magánszemély csoport, 1 vagy azt követő több folytatólagos alkalommal, a CO2 kibocsátás csökkentésére.  A Pályázó az elbírálás alapján az első megbízási szerződést követően megújíthatja a támogatási kérelmét és megbízási szerződését, melyet új megbízási szerződésként kell kezelni és alkalmazni minden egyes megújítás alkalmával.

Megbízási szerződés kitöltése, aláírása. A szerződésben kért adó és számviteli azonosítók nélküli hiányos kitöltést ellenőrizni és pótolni, a pályázatot a kitöltött és aláírt megrendelőlappal és a hiánytalanul kitöltött és aláírt megbízási szerződéssel együtt kell elkezdeni.

Megrendelő lap kitöltése, ahol a kedvezmény kategória sorban szükséges feltüntetni, a Felismerési Projekt kedvezményt. Ennek a kedvezménykategóriának a megjelölésével indul el a pályázati folyamat.

Visszaigazolás a Pályázó részére. A megrendelő és a megbízási szerződés befogadásával mindkét beküldött dokumentumra visszaigazolást küld a Pályázó részére az általa megadott elérhetőségre.

ENSZ javasolt ETF hatóanyag kifizetése hivatalos ETF hatóanyag forgalmazó részére, használati utasítás és biztonsági adatlap átvétele az ETF hatóanyag forgalmazótól, az ETF hatóanyag érkeztetése..

Kiegészítő automata okosadagoló szemle, ha a Pályázó igényt tart rá

A megbízási szerződési díj támogatási előleg kifizetése

7%-on felüli CO2 csökkentési díj pályázati megbízási szerződési időn belüli kérelmezése

A pályázati szerződési díjak teljesítés és teljesítmény alapkiegészítése

A pályázati idő újraindítás új megbízási szerződéssel.

 

 

SZEMPONTOK

 

 

1. Üzemanyag felhasználás

 

A Pályázó és vagy vállalkozása és vagy munkahelye energia fogyasztó, üzemanyagot tüzel, éget vagy motorikus meghajtásra felhasznál  (például üzemanyagot tankol a munkagépbe, munkaeszközbe, szolgálati járműve, szállítóeszközbe és annak a mobilitására, "A" pontból "B" pontba jutására használja, vagy gazdálkodása során felhasználja), vagy egyéb energia előállításához használ, melynek vagy bio vagy fosszilis eredetű energiaforrása lassú vagy gyors égéssel (parázzsal vagy lánggal) hő, por és gáz kibocsátást eredményez.

 

 

2. Üzemanyag felhasználás folytatása

 

A Pályázó és vagy vállalkozása és vagy munkahelye legalább 1 évig bármilyen mértékű üzemanyag felhasználást hajt végre, ami már pályázati időnek tekinthető.

 

A cél a minél kevesebb üzemanyag felhasználás egészen a zéró értékig. Eredmény, ha nagyobb üzemanyag felhasználás mellett nagyobb munkaóra, kilométer, hektár, vagy áram, gőztermelés van és arányosan abból lesz kevesebb a Fenntarthatósági célok eléréséért.

 

Tehát, ha az egyik évben 3 000 000 liter fogyott

és ehhez tartozott 100 munkaeszköz össz üzemórája 30 000 hektáron,

vagy tartozik ehhez 100 munkaeszköz 10 millió kilométere

 

és a következő évben 4 000 000 liter fogyott

és ahhoz tartozik 200 munkaeszköz össz üzemórája 60 000 hektárhoz

vagy 20 millió kilométer futásteljesítményhez

 

akkor a látszat 3-ról 4 millió literre növekedés ellenére komoly üzemanyag megtakarítást értek el és ezzel együtt komoly szén-dioxid kibocsátás csökkenést értek el.

 

 

3. Üzemanyag felhasználás javítási szándék

 

A Pályázó és vagy vállalkozása és vagy munkahelye kifejezi szándékát az egészségesebb és tisztább levegőjű energia hatékonyság és a klímavédelem iránt és azt a gyakorlatban az ENSZ által erre minősített,  tanúsított, jóváhagyott és ajánlott még szigorúbb feltételekhez kötött üzemanyag szabvány katóriájú ECO - ÖKO Címkés üzemanyag felhasználásával valósítja meg.

 

 

4. Üzemanyag felhasználás javításának megvalósítása

 

A Pályázó és vagy vállalkozása és vagy munkahelye azokat az üzemanyagokat tüzelőanyagokat, hajtóanyagokat, amelyeket beszerez és felhasznál,

 

- automata Green Plus precíziós okosadagoló rendszer segítségével (ez az adóból is leírható államilag támogatott formájú fejlesztési beruházás, tehát alapvetően nincs költség tétele)

- vagy kézi méréssel a szabvány szerint előírt mennyiségben feljavítja az ENSZ ECO Címkés Energia Átmeneti Üzemanyag minősítést adó Biofriendly Green Plus környezetbarát folyékony égéskatalizátor formulával, mint Green Plus Fuel technológiával, megvalósítja az üzemanyag felhasználás javítását, melynek hozadéka több műszaki előny is.

 

 

5. ETF -  Energia Átmeneti Üzemanyag - használat igazolása

 

A Green Plus Csoport közvetítésével adott ENSZ igazolást és logo használati engedélyt akkor kapja meg a Pályázó és vagy vállalkozása és vagy munkahelye, amikor a Green Plus hatóanyag igazolhatóan és szabvány szerint előírtan a megfelelő mennyiségben  és töménységben tartalma az általuk használatos üzemanyagnak, hasonlóan az üzemanyagok bio részarányának meglétéhez, az üzemanyag Green Plus komponens részarányt a Green Plus hatóanyag részarány szerint kell igazolni. Használati utasítás a csomagolásokon jelöli mennyi üzemanyaghoz mennyi a pontosan meghatározott Green Plus hatóanyag mennyiség.

 

A fent említett módon gépi vagy személyes kontroll segítségével kell vissazigazolni az ellenőrnek az igen vagy nem használatát az Energia Átmeneti Üzemanyagnak.

 

Ehhez a felhasználó intézet, intézmény, vállakozás, vállalat, önkormányzat, gazdaság szükséges, hogy be is szerezze az eredeti Green Plus formulát a Megrendelő lap segítségével és a számla kiegyenlítésével, melyet szerződés szerint tesz meg a pályázati időszakban szakaszosan, vagy éves, kétéves egyösszegű  zöldberszerzésekkel.

 

 

    - Nincs Önnek befizetendő pályázati díj, a pályázati díjat a Felismerési Projekt intézi

    - Nincs elbírálási díj, az elbírálási díjakat a Felismerési Projekt intézi

    - Önnek többszörös hasznot hoz és kell hozzon a pályázat, hogy megérthesse,

       megéri törődni

                                     - az energiahatékonysággal,

                                     - a klímaváltozás lassításával,

                                     - az egészsége erősítése érdekében a levegőminőség javításával.

   Megtakarításon felüli jövedelemre + ENSZ felminősítésre pályázhatnak a cégek és munkatársaik.

    Pályázati feltétel: fosszilis vagy bio-üzemanyag használat

   és annak felminősítése Energia Átmeneti Üzemanyag,

   Öko címkés üzemanyag minősítésre, melyet a Green Plus Csoport által könnyen érvényesíthet.

 

megfizethető és tiszta energia az energia átmeneti időszakban

 

   Az ECO-ÖKO Címkés Energia Átmeneti Üzemanyag minősítéshez a megrendelő lap letöltése:

https://www.greenplusfuel.com/green_plus_megrendelo_iso_14001_18001_26001_50001-hez.pdf

 és kitöltése után erre a címre kúldje a megrendelést: (rendeles kukac greenplusfuel.com )

 

A pályázatban résztvevő vállalkozások, intézmények, cégek személyek a "CO2 csökkentési Felismerési Projekt" szöveget kell beírják a megrendelő lap kedvezmény kategória sorába, mely 9 Ft + áfa kedvezményre jogosítja a pályzatban résztvevőt. A pályázati beszerzési kedvezmény csak a megbízási díjakhoz kötött szerződési időszakra szól.

Túl a cégnek többszörösen megtérülő zöldbeszerzésen, a pályázat lehetőséget és fizetést biztosít a cégben dolgozók részére:

    1 Ft és 8 Ft között / liter üzemanyag CO2csökkentés arányos díj jár a szén-dioxid csökkentő cégnek hasznot hozó munkatárs(ak)nak,

 

a cég pedig használhatja az ENSZ ECO minősítést és Energia Átmeneti Üzemanyag logot az üzemanyag kútjain, üzemanyag tartályain, levelezéseiben, ajánlataiban, pályázatoknál, szerződéskötéseknél.

 

ENSZ Energia Átmeneti Üzemanyag Öko Címke

  A Green Plus logot, ÖKO Címkés Energia Átmeneti Üzemanyag emblémát, és a UNITAR, CIFAL logot, csak a szerződöttek használhatják, a jogosultatlan használatáért kártérítési felelősséggel tartoznak a logo használara nem jogosultak!

 

Az éves szerződésekhez tartozó céges Zöld Certifikáció (Eco-Innovációs, Energiahatékonysági és Fenntarthatósági tanúsítvány), éves üzemanyag felminősítésekre szól, melyet a Green Plus Fuel technológia használatával lehet kiérdemelni.  Pályázatokban,  tenderekben, szerződéskötéseknél plusz pont, már nyertek Green Plus használattal munkákat, szerződéseket, a kötelező elbírálási szempontok közül számos teljesítése miatt.

pályázati elbírálási szempont a levegőminőség javítás

 

Számos céges (egészségügyi, műszaki, anyagi, vagyonvédelmi) kockázat és kiadás csökkentése mellett a céget működtető munkatársak anyagi elismerése a következőképpen alakul:

 

Példa egyszerűsítve:

   100 000 liter gázolajnál ez 184 800 Ft-nál, 1 millió liter gázolajnál 1,848 millió Ft-nál kezdődik a bérszámfejtett és járulékokkal csökkentett megbízási díj vagy a  + áfás számla díj külső Felismerési Projekt forrásból, azoknak a munkatársaknak, akik a 2020-2030 Energia Átmeneti Üzemanyag Világprogramhoz kapcsolódnak a megbízási szerződéssel.

 

Minimum és maximum korlátozás nincs a javítandó, felminősíthető üzemanyag literjére vonatkozóan.

 

Minimum megbízási díj a tüzelőanyag szerinti széndioxid kibocsátás csökkenés, használva a CO2 kg mennyiségi szorzót a tüzelőanyag kilogrammra vagy litterre vonatkozóan a 7%-os ECO címke tanúsítvány alapján.

 

CF = ETF liter x CO2 kg x (RQF%/10)

 

E képlet alapján számolhatók ki a díjak, amelyet a letölthető dokumentumban talál.

Tájékoztató pdf letöltése itt: megbizasi_szerzodeshez_tajekoztato_2.0.p

megbízási szerződés letöltése itt megbizasi-szerzodes-minta-2.0.pdf

      palyazok kukac transitionfuel.net  címre lehet küldeni a kitöltött megbízási szerződéseket

      és a  megrendelő lapot

 

Javul a cég versenyképessége, csökkennek a kiadások, és a CO2 kibocsátás az öko címkés üzemanyag használattal és minősítéssel, mely segíti a Párizsi Klímaegyezményben vállalt Fenntartható Fejlődési Célok hatékonyabb és gyorsabb elérését.

fellépés az éghajlatváltozás ellen széndioxid csökkentés arányos megbízási díjjal

Szennyezési pontforrásoktól CO2 kvótát is vásárol a Green Plus Csoport.

 

FELISMERÉSI PROJEKT A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSI CÉLOKKAL ÖSSZHANGBAN

 

Az ENSZ Energia Átmeneti Üzemanyag Világprogramban a Felismerési projekt célja, hogy saját bőrünkön érezve lássuk be, az éghajlatvédelem hosszú és rövid távú gazdasági előnyökkel is jár és erősíti az ellátási láncok biztonságát, csökkenti a globális felmelegedéssel járó anyagi és egészségügyi rizikókat, természeti és járványügyi katasztrófákat, melyben minden egyes embernek felelőssége és aktív szerepe van.

 

A közösségek, kerületek, önkormányzatok életére jelentősen kihat és kölcsönhatásban van az adott terület, régió egészségügyi, gazdasági és versenyképességi mutatójára, gondolkodási sebességére és kockázatfelismerési sebességére, reakcióidejére a levegő minősége, a levegőszennyezés mértéke, melyben a közelben dolgozó vállalatok tevékenykednek és változtatják meg a fenntarthatósági feltételeket.

fenntartható városok és közösségek az energia átmenetben

Megjegyzés: a transition angol szó átmenetet, átalakulást jelent.

 

Az energia átmeneti üzemanyagok szerepe az átmeneti időszakban létfontosságú, nem a jövőbeni megoldásokra tolja el a KLÍMAVÉSZHELYZETI felelősséget, hanem a jelenlegi energiahatékonyság javításáért és a levegőszennyező és káros anyagok minél nagyobb arányú csökkentéséért felelnek.

 

Hogyan működik a pályázás, pályázat, díjazás?

 

     A pályázatban a megrendelt és használt üzemanyagok felhasználás ellenőrzését végző munkatársak a saját kimutatási rendszerüket használva végeztek eddig is és végezhetnek ezután is kimutatásokat. Ha igényeltek külső alvállakozókat erre vagy külső megbízottakat, az a pályázatot nem akadályozza. A megbízási díjat a megbízott részére fizeti ki az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaihoz kapcsolt  Felismerési Projekt a hivatalos elszámolás szerint.

 

A vállakozások, vállalatok a korábbi üzemanyag beszerzési szerződéseiket folytathatják, de köthenek új szerződéseket is más beszállítókkal.

 

Tehát minden a szokásos módon zajlik a cég életében, viszont a cég hatékonyságát külső anyagi forrás segíti  a pályzatban résztvevők számára.

 

Az egy év vagy 1 szerződési időszak alatt feljavított és felminősített Energia Átmeneti Üzemanyag használathoz járó ellenőri díj alapja a 7%-kal számolt CO2 kibocsátás csökkentési díj tüzelőanyag fajta szerinti szorzója a szerződés szerinti üzemanyag mennyiséggel.

 

    7% feletti széndioxid csökkenés azaz tüzelőanyag fogyasztás csökkenés díjazása

 

A továbbimegbízási  díjak kifizetéséhez a kimutatásoknak legalább 3 fő elemet kell tartalmazniuk:

 

  -  az elhasznált liter üzemanyag mennyiségét és fajtáját

     (például 7% biotartalmú benzin 15400 liter és 5% biotartalmú gázolaj 432 110 liter)

 

  - az elhasznált liter üzemanyag mennyiséggel működtetett üzemórákat és vagy kilométereket

    (például 12104 km 95-ös benzin, és 3211 km 98-as benzin vagy 32988 km gázolaj és 60011 üzemóra gázolaj)

 

  - legjellemzőbb terhelési értéket (áramtermelés, vagy gőztermelés, vagy tonna terhelés, vagy hektár,  vagy fúrási mélység vagy repülési magasság, árral szemben megtett mérföld/kilométer, propellerrel hajtott üzemidő,  meteorológia adatok, geo adatok, utaslétszám, stb.)

 

  A több mint 600 üzemanyag fogyasztást és ellenőrzést befolyásoló paraméter közül az irányadó terhelési jellemzőket a kimutatások megjeleníthetik, mely zavaró adathalmaz lehet  a cégvezetés számára, de hab a tortán és óriási segítség egy energiahatékonysági ellenőrzést végző auditornak.

 

    A pályázatba azokat az adatokat szolgáltatja a kimutatást végző személy, amelyekkel a pályázatban részt kíván venni, tehát lehet a fenti 3 fő vagy ennél több adat is, hogy pontosabb legyen az összehasonlítás.

Ez a feltétele az ellenőrzésidíjon felüli további különdíjazásnak. Kimutatások nélkül csak az ellenőrzési díjat kapja meg a megbízott. A pályázat motivációs erejét a kimutatások alapján a 7%-on felül javuló CO2 kibocsátás csökkentés további javulásában és annak további díjazásában látjuk, mely egyenesen arányos egymással. Amennyi széndioxid kibocsátás csökkenést ér el a cég / vállalkozás / vállalat / intézmény, 7%-on felüli értékek kimutatásakor a tüzelőanyag fajtája szerinti elfogadott keletkező széndioxid csökkenés szerinti további teljesítmény arányos díjat kap (nak) a megbízott(ak).

 

     Miért kell ellenőrizni az energia átmeneti üzemanyag használatát?

    

Az Öko Címkés Energia Átmeneti Üzemanyag kategóriát megszerző üzemanyag (Green Plus tartalmú üzemanyag) jelentősen alacsonyabb emisszióval és jobb energiahatékonysággal üzemelteti a motorokat, kazánokat, turbinákat. Nemzetközi és hazai tapasztalatok alapjána mindennapi életben az ellenőrzött dolgok biztosabb és hatékonyabb eredményeket szülnek.

 

Az ellenőrzést ezért különösen nagy hangsúllyal kell figyelembe venni, legyen pontos és szabályos és folyamatos a beérkező és felhasználandó üzemanyagok feljavítása, mely az odafigyelést és a valós használat regisztrálását igényli.

 

Adott esetben feljegyzést kell készíteni, ha az elhasznált üzemanyag a tévesztés vagy mulasztás miatt csak hagyományos szabványnak felel meg és nem teljesíti az energia átmeneti üzemanyag szabvány kategóriát, az öko címkés minősítést, mert nem volt ott, akinek a feljavítást meg kellett volna oldania, vagy nem rendeltek megfelelő mennyiségű Öko Címke komponenst a teljes mennyiségű üzemanyaghoz és annak hiánya miatt nem teljesültek az Energia Átmeenti Üzemanyag szabvány kategória kritériumok.  Ekkor az adott kezeletlen mennyiségre nem számolható el a 7%-os CO2 csökkentés és 7%-os energia hatékonyság javulás. Javasolt az okosadagoló beszerzése, mely megelőzi az ilyen hibalehetőségeket.

Belső vállalati kimutatásokat és az ellenőrzést végző személy munkáját segítik a vagyonvédelmi, monitoring, ellenőrzési, diagnosztkai és feketedoboz rendszerek, melyek beüzemeltetéséhez és célirányos használatukhoz szükség esetén tájékoztatást, segítséget is adunk.

 

   Ki lehet ilyen kimutatást végző személy, ellenőrzést végző személy a pályázatban?

 

A munkatársak közül bárki, akinek hozzáférési jogosultsága van az energetikai adatokhoz. Nem szükséges energetikai auditor képzettség vagy minősítés. Hosszútávon viszont nagy segítség az ISO minősítésekhez, energiahatékonysági auditokhoz, végfelhasználónál kimutatható kötelező energia megtakarításokhoz, ha ezek az adatok összeállítva már rendelkezésre állnak. Végezheti cégvezető, ügyvezető, beszerzési igazgató, energetikus, üzemanyag kiadásért felelős személy, logisztikai vezető, nem pozíció függő és nem tulajdonoshoz kötött a pályázat szempontjából a megbízási szerződés kinevezettje, a feltétel a cég vagy vállalkozás  energetikai adataihoz való hivatalos hozzáférési jogosultság, hiszen enélkül nem tud az energia adatokkal dolgozni.

 

    Hány ellenőr és megbízott lehet egy cégen belül, hány megbízási szerződést kell kötni, hány pályázó legyen?

 

    A megbízási szerződés egy cégre vagy vállalkozásra vagy intézetre vagy intézményre vagy válllatra szól, annak széndioxid kibocsátásának csökkentésére, a megbízottak száma egy szerződésen belül több személy is lehet. Több megbízott egy szerződésen belüli teljesítésekor a széndioxid kibocsátás csökkenés, azaz a dolgozók számára egyszerűbben a tüzelőanyag felhasználás csökkenés össuessége alapján kerül kifizetésre az ellenőri díj egyenlő elosztásban, függetlenül attól, melyik megbízott mennyi időt töltött a feladattal, a feladatok közös végrehajtását együttesen, együttes felelősséggel kell megoldaniuk.

 

A Felismerési projekt céljai között az összefogás és közös munka, partnerség az együttműködésben (SDG17) szintén hangsúlyos elem.

 

partnerség a célok eléréséért öko címkés üzemanyaggal

 

    Adó csökkentő tényező

Ugyancsak segítség a pályázó cég számára, ha a kötelezően befizetendő adóból kívánja leírni az energiahatékonyságot javító célú beruházásait, fejlesztéseit, ha ezek az adatok kigyűjtve rendelkezésre állnak, nyomonkövethetőek.

öko címkés üzemanyag tanusító okos oszlopok - GreenBOT-ok

Energia megtakarítási kötelezettség segítése

A nyomonkövethetőség és kimutathatóság alapfeltétele a végfelhasználónál kimutatható kötelező energia megtakarításnak. A program segíti az Európai Bizottság által támasztott követelmények hatékonyabb teljesülését a KormányzatiVezetőket, Kormányokat, Nemzetközi Hatóságokat, és azok Vezetőit Képző és Kutató Intézetek által tett ENSZ stratégiai Energia Átmeneti Üzemanyag kategória megjelenítésével és alkalmazásával.

 Javasoljuk olyan rendszerek használatát, melyek terhelési jelleget is mérnek a későbbiekben is védhető adatok alátámasztására. Ilyen például a 3B Green Plus okosadagoló telematikai, diagnosztikai monitoring fekete doboz kontroll rendszer, mely tudás szintjét, kivitelét, műszaki tartralmát a cég saját igényei szerint a beszereléskor megadhatja és ezt követően az igények szerint kérheti további okosítását vagy butítását. Támogatása adóügyi szempontből díjmentessé teszi a fejlesztési irányú zöldbeszerzést, havi költsége az adatforgalom.

tüzelőanyagokhoz  Greeen Plus gyulladás- és égéskatalizátor automata adagolása

Valamennyi adatot a GDPR szabályai szerint kell kezelni, mely vonatkozik a pályázat kiíró Green Plus Csoportra és a pályázatot benyújtó cégre, munkatársra.

üzemanyag fogyasztás összehasonlításhoz több adatra is szükség van

Ha segítesz a vállalatodnak, nem csak fizetést kapsz, hanem külön megbízási díjat is

A pontosabb kimutatás tovább gazdagítja a céget és a kimutatást végző munkatársat,. 8% és ennél nagyobb terhelés arányos üzemanyag fogyasztás csökkenést kimutató munkatársak nem csak a cégvezetés bizalmát, elismerését, esetleg további anyagi elismerését vívhatják ki, hanem az ENSZ Felismerési Pojekt külső forrásából is díjazottá válnak CO2 kibocsátás csökkentés arányosan az üzemanyag fajták szerint. Ezért az alap 1-2 Ft/ üzemanyag liter ellenőrzési díjon felül további 1-2-3-4-5-6 Ft-okat kapnak literenként, ahogy csökken a CO2 kibocsátás és ezzel együtt az üzemanyag fogyasztás is az Öko Címkés Energia Átmeneti Üzemanyag használat során.

felelős fogyasztás és termelés a felismerési projektben

 

Hatóságilag hitelesített egészségügyi, műszaki javulással csökken a klímaváltozás sebessége

 

Az Öko Címkés üzemanyag használat segít ebben, a korábban használt szabványos üzemanyagokat kell továbbra is használni, kézi vagy automata okosadagoló rendszer segítségével pedig a szabvány szerinti előírt bekeverési arányban az üzemanyagot kondicionálnia Green Plus formulával, Biofriendly Green Plus környezetbarát folyékony gyulladás és lgéskatalizátorral.

 

A hosszú ideje jótékony és minősítetten élettartamnövelő hatást egyaránt érvényesíthi az üzemanyagra, a motorokra, kazánokra, turbinákra és az embetrre, emberi egészségre is a Green Plus Fuel technológia. Kockázatmentesen használják üzemanyag finomítók, üzemanyag terminálok, benzinkutak, szállítási, mezőgazdasági, bánya és építőipari cégek, önkormányzatok, magánszuemélyek közvetlen rendeléssel illetve néhány államban rendelet szerint kötelezően minden tankolásnál.

 

levegőminőség javulása egészségügyi javulással járt

 

EU energiamegtakarítási kötelezettség

 

Az Európai Uniós dierktívák kötelező energia megtakaríást írnak elő minden tagállam részére https://ec.europa.eu/energy/sites/ener/files/documents/hu_neeap_2017_hu.pdf melyet 2020-ra tervezett a Magyar Kormány is frissíteni. Várhatóan 2021 márciusára kerül a rendelet érvényesítésre, de finomhangolások után még késhet. https://ec.europa.eu/energy/sites/ener/files/documents/article7_hu_hungary.pdf a további javaslatok elfogadása https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2020-0253_HU.html függvényében.

 

A 7. cikk ír hosszan arról, hogy elsősorban a nagyvállalatokat bünteti, készteti az energiahatékonyságra és annak előirányzott évi 7%-os javulása a CO2 kibocsátás csökkentésben messze elmarad a rendeletekben való alkalamásról.

Az ENSZ Felismerési project ezen továbblép, idő már nagyon kevés van 2030-ig klímavészhelyzetben és ösztönzőket épít be a valós és nagyobb arányú CO2 kibocsátás elérésére.

 

A program további célja, hogy megelőzze a nemzeteket érő és emberi faj fennmaradásához szükséges globális korlátozások bevezetését és tartós kivitelezését a földi ökoszisztéma helyreállítása érdekében. Lehetőséget biztosít az egyes emberi és vállalati összefogásra a fenntarthatósági állapotok stabilizálásáért a zéró emissziós energiafelhasználási és vagy a szénlábnyom semleges időszak bekövetkeztéig.

 

Bíró Péter

ENSZ Energia Átmeneti Üzemanyag Projekt menedzser

Green Plus Group

+36 30 33 22 666

 

Green Plus Fuel formula
- emissziocsokkento folyekony egeskatalizator
- premium uzemanyag
hatoanyag Green Plus okosadagoló rendszer ENSZ ECO Energia Átmeneti Üzemanyag használati igazoláshoz

 

 

Green Plus Fuel

Green Plus-ról

Webáruház Eredmények Üzemanyag fogyasztás teszt szolgáltatás Karrier

 

 

 

 

Megoldások egy Zöldebb Bolygóért

A Green Plus a tüzelőanyagok égéskatalizátora

- kézi adagolás

   vagy automamata okosadagoló diagnosztikai    monitoring, telemetikai kontroll rendszer

   (fekete doboz)

-Üzemanyag feljavító
- Hogyan mûködik?
- Hogyan használom?

-
Gyakori kérdések
-
Egészségügyi
és    műszaki
  
biztonsági adatok

-
Kisgépek, motorok
-
autó
-
Busz
-
Kamion
-
Mezőgazdasági
és bányagépek

-
Vonat
-
Hajózás
-
Rakéta és JET

-
Finomítók, benzinkutak  AGIPPETROLINA PLATINUM+

 

- Bio üzemanyagok
-
Diesel
-
Benzin
-
Szén                 okosadagoló szénerőművekhez

 

Gáz

- Vásárlás

-
Elérhetõség

-
Biofriendly-rõl
-
Biofriendly Csoport
-
Biofriendly Blogt

- Hírek

 

- Green Plus Fuel a Facebookon

 

  

 

 

VIDEÓK

Equador video   Guadalajara video 1 video 2

 

    
   

Biofriendly the World Standard in Green Fuel Solutions

 

               VISSZA  A  PÁLYÁZATI  FŐOLDALRA

 

 

 

Szénlábnyom csökentésének fontossága életbevágó. A 2030-ig tervezhető karbon büdzsé nagyságrendileg 300 Gigatonna széndioxid kibocsátást enged meg a másfél fokos globális hőmérséklet emelkedés utáni plusz fél fok szinten tartásáig, ugyanakkor a fosszuolis (olaj, szén, gáz) készletek eladásának és vásárlásának igénye 2700 Gigatonna.

 
 
 
 
 

Sitemap

Copyright 1997-2021 Biofriendly Corporation

ENSZ felismerési project