Fõoldal Green Plus-ról Webáruház Elérhetõség Gyulladás és égés javító Üzemanyag fogyasztás tesztelési szolgáltatás  
 

 

- Green Plus az üzemanyagok alkotóeleme

- Hogyan mûködik a Green Plus

-
kézi adagolás

   vagy automamata okosadagoló diagnosztikai    monitoring, telemetikai kontroll rendszer

   (fekete doboz)

-
Egészségügyi és mûszaki biztonsági adatok

- Üzemanyag feljavító gyulladás és égéskatalizátor

- Bio üzemanyagok
- Diesel
- Benzin
- Hajózás
- Szén
- Gáz
- Rakéta és JET
- Up-Mid-Downstream

- Tesztelés

- Vásárlás

- Elérhetõség

- Biofriendly-rõl
- Biofriendly csoport
- Biofriendly Blog

- Hírek

 

A Biofriendly Green Plus környezetbarát folyékony égéskatalizátor: feljavítja az üzemanyagokat, tüzelõanyagokat, hajtóanyagokat. Biobarát, jól mûködik a bioüzemanyagokkal is.

A Green Plus Fuel megoldás szakhatóságok által akkreditált biotartalom nélküli és 5%-os, 10%-os, 20%-os és 100%-os biotartalmû üzemanyagokra is.

1997 óta folyamatos jó tapasztalatokat nyújt minden kontinensen. 2019-re elõször kiadott eco-öko címkés fosszilis üzemanyag minõsítés elsõ certifikált technológiája a világon. A rendkívül szigorú és összetett kritériumok miatt, eddig nem volt lehetõség ilyen magas szintû szabványminõsítés kiadására, de az elmúlt 22 év stabil és kiemelkedõ megismételt eredményei, tapasztalatai megalapozták a Green Plus Fuel technológia számára ezt. ENSZ által javasolt megoldás a 2020-2030-as Energia Átmeneti Üzemanyag Világprogramban a Párizsi Éghajlatvédelmi megállapodásban vállaltak gyorsabb és hatékonyabb teljesítése érdekében.


Vizesedett, vagy savasodott, vagy több fajta üzemanyag keveredett, vagy bio tartalom miatt változna a gyulladási pont, teljesítmény?

A Green Plus formula több katalizátor csoport egyben,

amitõl képes több funkciót betölteni és pozitív tárolási, gyulladási hatásokat, tökéletesebb égési folyamatot létrehozni. Eltérõen az adalékoktól a Green Plus technológia nem egyes folyamatokra vagy elõnyökre, a súrlódás csökkentésre, a kenés vagy égésgyorsítás és más hatékonyságjavításokra fókuszál, hanem a teljes rendszerre, az üzemanyagokat érõ hatásokra (fizikai, kémia, biológiai), az üzemanyag mozgására, égésére és az üzemanyag által használt közlekedési utakra (csövek, adagolók, injektorok) és az elégetett üzemanyagra és annak maradványaira (AdBlue, kipufogó, katalizátor, utánégetõ, részecskeszûrõ rendszerek).

A több katalizátor csoportot tartalmazó Green Plus hatóanyag 2 nagy fó pillére a szén atom kapcsolatokért felelõs rendszer, ami miatt a szén atom tartalmú anyagokkal könnyen és jól együttmûködik. Ezért van az, hogy egyéb adalékok, üzemanyag összetevõk egymás összeférhetetlenségét váltják ki, addig a Green Plus formula mindegyikkel jóban van.

A másik fõ pillére a Green Plus katalizátor csoportoknak az oxigén atomhoz való rendkívül jó reakció. Ez segít a savasodás, nyálkásodás, sûrûsödés, kondenzvíz, rozsdásodás problémákat tompítani, fékezni, leállítani akár, illetve gátolni. Az üzemanyag romlási folyamatok elsõdleges okozója az oxigén folyamatokra vezethetõ vissza. A gyulladási, égési folyamatokhoz szükséges levegó-üzemanyag mix fontos eleme az oxigén, ami nem elegendõ önmagában a jó égéshez, annak megfelelõen kell kapcsolódnia a szénhidrogénlánchoz is. Nem csak az elérhetõ egységû klaszterek külsõ burkához, hanem a belsõ részekhez is. Ha ez nem történik meg, az égési teljesítmény, ezzel a motor teljesítmény is gyengébb. Ezeket a veszteségeket csökkenti a Green Plus hatóanyag, a belsõ felülethez is kapcsolja az oxigént, ezért a láng térfogata nagyobb, az égés és a nyomaték tökéletesebb.

Nagy dilemma lett 2020 jabuár elsejétõl bevezetésre került magasabb biotartalmú benzin használata. Tankoljunk 100-as benzint a 95-ös helyett? Mit tankoljunk, ha a motor nem bírja a nagyobb biotartalmú üzemanyagot? Károsodik a motor a bioüzemanyagtól? Melyik autóba jó az új magyar benzin? A régi autókat vagy az új érzékeny beállítású környezetkímélõbb autókat károsítja a 10%-os bioüzemanyag bekeverési arány? Botrány készül az üzemanyagokba kerülõ magasabb biotartalom miatt? Ki a felelõs a meghibásodott motorkárokért, amit a benzinkutakon tankolt másfajta üzemanyag okoz?

Mindezen problémákat, rizikókat, bosszúságokat könnyû megelõzni, ha az elõírás szerinti üzemanyagokat tankoljuk. Nyilván a benzinesbe benzint, a diesel autókba dieselt érdemes tankolni. Az alapelveken nem kell változtatni, akinek jók a tapasztalatai a tankolt üzemanyaggal. Nyílvánvalóan az üzemanyag összetétel állítással változnak az élettartam és teljesítmény funkciók is. 95-ös beállítású motorba nem érdemes 100-as benzint tankolni, mert az másra való. Kivételes esetben extrém hidegben 95-ös és 100-as benzint keverve szoktak használni, mi azonban csak azt a típust javasoljuk használni, amit az autógyártól megadott adatok alapján szabad.

Az autógyártók félelme a nem szabványos üzemanyag használat, ilyen esetben a garanciát megvonhatják. Nagy elõnye az adalékokkal szemben a Green Plus gyulladás és égéskatalizátornak, hogy 2003 óta üzemanyag szabványos minõsítésú, tehát a garanciát nem befolyásolja a használata. Az ezt megelõzõ idõkben motorgyártói garanciák biztosították az új jármûvekhez való használatot. A jármûgyártók félelme a biotartalom részarány növekedése miatt az üzemanyagban nem alaptalan hagyományos üzemanyagok esetében. Ezt a félelmet, rizikót és a biotartalom miatti problémákat nem érzik és nem tapasztalják azok, akiknek az üzemanyaga tartalmazza a Green Plus komponenst.

Nagy a tapasztalat a magas minõségû üzemanyagok Green Plus égéskatalizátorral való javításában és az átlagostól eltérõ, módosított vagy módosult, gyengült üzemanyagokhoz való Green Plus égéskatalizátor használattal. Az oda-vissza, vele és nélküle tesztek azt bizonyították, hogy minden esetben javult:
- motorolajfogyasztás (Green Plus nélkül magas, Green Plus használattal alacsony vagy nulla
- emisszió (füstmassza, üvegházhatást okozó gázok, CO, CO2, SOx, NOx, NOx, PMx, VOc, HC, THC, NTHC, O3, K opacitás)
- motorteljesítmény (érzékenyebb lett a gázpedál, alacsony fordulatszámon is erõsebb és terhelhetõbb lett a motor, gyorsulási képesség erõsebb lett, kihagyás és lukak nélküli pedál reakció gázadáskor)
- sebességvisszaváltási kényszer megszûnt, automata sebességváltó esetén gyorsabbak lettek a felváltások, megszûnt a rángatás, motordadogás
- szabványértéket vesztett és vagy megöregedett üzemanyag esetén is normális motormûködés
- megszûntek a ragacsok, lerakódások, EGR, DPF, SCR, GPF, utánégetõ, regeneráló, AdBlue, kipufogó, katalizátor rendszer problémák, hibajelzések
- motorgenerál javítást el lehetett hagyni
- üzemanyag fogyasztás

Az üzemanyag gyártók a RED2 szabályozás értelmében kötelesek a fenntarthatósági szempontok figyelembe vétele miatt biotartalmat használni, azonban itt a bio már azt jelenti, hogy minden felhasználható, ami már nem mozog vagy nem nő. Ez újabb veszélyeket indukál a tárolásban és a felhasználásban, amit csak égéskatalizátorok és más tisztítók segítségével lehet kiküszöbölni. Mivel a Green Plus Fuel technológia komplex megoldás, hatalmas segítség a kiválasztásban, hány fajta egyéb más anyagot nem kell már használni. Ettől függetlenül, aki ragaszkodik valamelyik adalékához, használhatja azzal együtt is.

Üzemanyagkutaknál tankolható ECO-ÖKO címkés tanúsítványú prémium üzemanyag hatóanyagát tudja nálunk rendelni.

A Green Plus már az összes kontinensen kormányok és certifikált laboratóriunmok által tesztelt folyékony égéskatalizátor.

A laboratóriumi eredmények ugyanazt mutaják, mint a több millió mérföldes, üzemórás gyakorlati tapasztalatok, ezért alaposan alátámasztott, sõt jogilag védett, hogy a Green Plus javítja az emissziós, üzemanyagfogyasztási és teljesítmény értékeket, javít a kazánok, generátorok, motorok, turbinák, kemencék tulajdonságain, azokat nem károsítja, hanem növeli az élettartamukat, csökkenti a karbantartási igényüket.

Részben a Green Plus már adagolt az üzemanyagokban a finomítók, vagy üzemanyag forgalmazók által, másrészt egyéni, vállalati bekeverést is alkalmaznak valamennyi típusû üzemanyagnál, azok feljavítására elsõsorban a jobb mûszaki biztonság és kevesebb üzemanyag költség elérése miatt, másodrészt károsanyag (emisszió) csökkentés miatt. Sokan azt gondolják, hogy nem a füst csökkentése a vállalat célja, hanem az üzemanyag fogyasztás csökkentés a cél. Nos, a rosszul használt, azaz elpocsékolt pénz a rosszul égetett és elpocsékolt üzemanyag füstöl, tehát a füst csökkentése azaz az égés javítása egyenlõ az üzemanyagfelhasználás csökkentésével a Green Plus esetében. A Green Plus-t használják bio-üzemanyagokban, dízelekben, benzinekben, repülõ és rakétahajtómû üzemanyagokban, egész kevés mennyiséget használva nagy mennyiségû üzemanyaghoz, mivel a nagyon pici hatóanyag gyorsan, jól elvegyülve is képes már kifejteni a Green Plus hatásait.

A generátorok és a motorok rendkívül érzékenyek tudnak lenni az üzemanyag minõségére, kifejezetten, ha a bioüzemanyag minõsége gyorsan romlik a külsõ körülmények miatt. Ilyekor az üzemanyag biotartalma problémát okozhat (gyorsabb, vastagabb lerakódások, erõsebb kondenzvíz kicsapódás, gyorsabb bakterizálódási folyamatok, savasodás, stb.) ami fokozottabb ellenõrzést és karbantartást követel meg a szûrõk esetében. Kiváltképp a repceolaj, kukoricaolaj, napraforgóolaj, pálmaolaj használatakor figyeljünk oda, általában az alacsonyabb, kedvezõbbnek tûnõ ár mögött komoly mûszaki hiányosságok, biztonsági rések húzódnak meg, ami a bioüzemanyag minõségi kifogásolását eredményezheti. Kérjük, hogy az ár mellett, figyeljenek oda a bio-üzemanyagok minõségére és mielõbbi felhasználására. A nyugodtabb felhasználás érdekében javasoljuk valamenyi bioüzemanyag felhasználónak, hogy ha lehet, ne használjanak Biofriendly Green Plus
® környezetbarát folyékony égéskatalizátor nélküli üzemanyagot. A Green Plus tartalom segíti a könnyebb gyulladást és a teljes égési folyamatot, kíméletesen tisztítja a teljes rendszert, ezzel sok problémát elõzhetnek meg. A Green Plus segít abban, hogy a kazán, motor ne legyen olyan érzékeny a zavarodott, olajsáros, vizes üzemanyagra. A Green Plus tartalmú üzemanyag nagyobb energiatartalommal bír, jobb a teljesítõképessége, segít a bioüzemanyag által "elveszett"-nek titulált energiatartalom visszaadására. A Green Plus nem csak óvja a kazánt, motort, turbinát, hajtómûvet, hanem segíti a gyár által megtervezett jó teljesítmény nyújtását nehezebb körülmények között is.

 
 
 

 

 

Válogatott certifikált Green Plus tesztek részleteiért kérjen tájékoztatást

 

A biomassza beszállítókkal / biomassza gyártókkal / biomassza felhasználókkal hajlandóak vagyunk együttmûködni, hogyan viselkedik a Green Plus hozzáadásával konstans és extrém körülmények között az adott biomassza gyulladása, égése, hatékonysága, emissziója. Készek vagyunk közös kutatás-fejlesztés-innováció projectre.

 

Sitemap

Copyright 1997-2020 Biofriendly Corporation